TasteCabs

Een focus op proeven en nieuwe wijnen ontdekken.

onze TasteCabs

TasteCab: “Korte thematische proefsessie om nieuwe wijnen te leren ontdekken. Gekenmerkt door leuke discussies over proeven en andere zaken des levens.”

Concept

De klemtoon van onze TasteCabs ligt op het proeven en het bespreken van wijnen rond een bepaald thema.
    • We proeven 7 tot 9 flessen wijn in teken van het thema
    • Je krijgt een korte overzicht van het thema, de wijnen en de wijnhuizen. Verwacht hier dus geen uitgebreid slidedeck (daarvoor moet je bij onze andere cursussen zijn 😉).
    • Tijd: deze sessies zijn korter dan onze reguliere cursussen: 19.30 tot 21.30/22.00
    • Plaats: de  sessies gaan door in Brussel, 1090 Jette, De Smet de Naeyerlaan 209.

Nieuwe TasteCabs

Zicht op Bergerac stad

SPAANSE WIJN – 94+ ROBERT PARKER

We zijn dol op Spaanse wijnen. De kwaliteit (en prijs) is vaak verbazingwekkend hoog. Daarom willen we u vanavond kennis laten maken met de Spaanse wijnscène, met wijnen die minstens 94 punten hebben ontvangen van de beroemdste wijnjournalist en criticus Robert Parker.

27/02/2020 – ENGELS of NEDERLANDS

40€, BTW incl.
Zicht op Bergerac stad

ROSE – NIEUWE DATUM – 29/06

Rosé heeft de afgelopen twintig jaar een enorme groei doorgemaakt. Het is zeer populair bij jongeren, vooral op een warme lente- en zomerdag. De wijnen worden vaak aanzien als frisse wijnen, die misschien zelfs voor de veeleisende wijnliefhebber wat saai kunnen zijn. Rosé heeft echter meer te bieden dan we denken. Deze avond proeven we verschillende types, variërend van puur frisse wijnen tot complexe, intrigerend Rosés. Een must voor diegene die graag clichés wil doorbreken.

29/06/2020 – ENGELS of NEDERLANDS – nog plaatsen beschikbaar

35€, BTW incl.

Vorige TasteCabs

Zicht op Bergerac stad

TXAKOLI

Nu de lente in het land is, gaan we opnieuw op zoek naar frisse witte wijnen. Heb je het wat gehad met Sauvignon Blanc en wil je je laten verrassen door iets nieuws? Kom dan naar onze TasteCab over Txakoli. Deze wijn uit het Spaanse Baskenland was tot voor kort een vrij éénvoudige wijn bestemd voor lokaal gebruik, maar recent zijn er ook meer complexe en gastronomische Txakoli’s. Zo heeft het 3-sterrenrestaurant Azurmendi zijn eigen Txakoli bodega. Hoog tijd om kennis te maken met dit uniek product.

Zicht op Bergerac stad

WIJN LEREN PROEVEN

We organiseren een “crash cursus” voor mensen die op 1 avond de basis van wijn proeven willen leren. De ideale eerste kennismaking om de wondere wijnwereld te leren ontdekken en de mensen achter WineCab te ontmoeten !

Zicht op Bergerac stad

REIS ROND DE WERELD

Voor deze avond hebben we 9 druivenrassen geselecteerd die ons door de oude en nieuwe wereld zullen begeleiden. We proeven klassiekers en buitenbeentjes, met als doel om je te verrassen met nieuwe proefinzichten.

 

Zicht op Bergerac stad

SPAANSE TOPPERS

Voor de Spaanse wijnliefhebbers organiseren we een speciale TasteCab: deze avond proeven we de wijnen van zeer gerenommeerde huizen over heel Spanje, zoals Palacios, Telmo Rodriguez, Vega Sicilia, Pingus e.a. Het wordt een onvergetelijke avond !

Schrijf je in !

(de plaatsen zijn beperkt – max 12p)

Vul het formulier hiernaast in, waarbij je aangeeft voor welke TasteCab je inschrijft. Na je inschrijving zal je per e-mail de betalingsgegevens krijgen. Zodra je hebt betaald, is jouw plaats verzekerd!

8 + 11 =