TasteCabs

Een focus op proeven en nieuwe wijnen ontdekken.

TasteCabs

Een focus op proeven en nieuwe wijnen ontdekken.

Krijg de laatste updates over onze wijnactiviteiten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief !

onze TasteCabs

TasteCab: “Korte thematische proefsessie om nieuwe wijnen te leren ontdekken. Gekenmerkt door leuke discussies over proeven en andere zaken des levens.”

Concept

De klemtoon van onze TasteCabs ligt op het proeven en het bespreken van wijnen rond een bepaald thema.
    • We proeven 7 tot 9 flessen wijn in teken van het thema
    • Je krijgt een korte overzicht van het thema, de wijnen en de wijnhuizen. Verwacht hier dus geen uitgebreid slidedeck (daarvoor moet je bij onze andere cursussen zijn 😉).
    • Tijd: deze sessies zijn korter dan onze reguliere cursussen: 19.30 tot 21.30/22.00
    • Plaats: de  sessies gaan door in Brussel, 1090 Jette, De Smet de Naeyerlaan 220.

Nieuwe TasteCabs

Zicht op Bergerac stad

GALICIË

Naast de frisse, witte Rias Baixas wijnen, zet deze streek bewust in op de talloze witte en rode inheemse druivenrassen. Deze cursus is voor mensen die de toekomstige uitdagers van Chardonnay en Pinot Noir willen proeven. U zal genieten van een selectie vermaarde Galicische tophuizen.

Datum: 25/04/2024

Prijs: 70€

Zicht op Bergerac stad

15€ én kwaliteit

Tijdens deze tastecab krijg je allemaal wijnen onder de 15€. Het doel van deze sessie is om de beste prijs/kwaliteit te zoeken. Een wijnsessie voor mensen die graag een glaasje proeven, maar nog geen gat in hun portefeuille hebben. Dus schrijf je in en laat je verrassen !

Datum: 16/05/2024

Prijs: 55€

Vorige TasteCabs

Zicht op Bergerac stad

TXAKOLI

Nu de lente in het land is, gaan we opnieuw op zoek naar frisse witte wijnen. Heb je het wat gehad met Sauvignon Blanc en wil je je laten verrassen door iets nieuws? Kom dan naar onze TasteCab over Txakoli. Deze wijn uit het Spaanse Baskenland was tot voor kort een vrij éénvoudige wijn bestemd voor lokaal gebruik, maar recent zijn er ook meer complexe en gastronomische Txakoli’s. Zo heeft het 3-sterrenrestaurant Azurmendi zijn eigen Txakoli bodega. Hoog tijd om kennis te maken met dit uniek product.

Zicht op Bergerac stad

US PREMIUM WIJNEN

Amerikaanse wijnen zijn voor velen van ons onbekend omdat ze moeilijk te vinden en duur zijn. Dus kom met ons mee genieten in deze TasteCab, waar we enkele premium wijnen uit Trumplandia  proeven en ontdekken. Maak je geen zorgen … geen politiek, niet te veel theorie, gewoon samen proeven en genieten van goede wijnen!

Zicht op Bergerac stad

SPAANSE INHEEMSE DRUIVEN

Spanje staat bekend om zijn hoge kwaliteitswijnen van Garnacha & Tempranillo. Spanje heeft echter veel meer te bieden dan alleen deze twee druiven. Tijdens deze sessie gaan we dieper in op de Spaanse scène, waar een nieuwe generatie wijnmakers andere minder bekende Spaanse druiven nieuw leven wil inblazen. Dus vanavond geen Garnacha of Tempranillo, maar de “new kids on the block” en wees er zeker van dat zoals altijd – de kwaliteit hoog zal zijn !

Datum: 23/06/2022

Prijs: 65€

Zicht op Bergerac stad

SPAANSE TOPPERS

Voor de Spaanse wijnliefhebbers organiseren we een speciale TasteCab: deze avond proeven we de wijnen van zeer gerenommeerde huizen over heel Spanje, zoals Palacios, Telmo Rodriguez, Vega Sicilia, Pingus e.a. Het wordt een onvergetelijke avond !

 

Zicht op Bergerac stad

SPANJE vs. ITALIE

Vanavond proeven we een 8-tal Spaanse en Italiaanse wijnen van enkele vermaarde regio’s. Een ludieke tasting, waarbij we vooral genieten van goede wijnen en tegen het einde van de avond beslissen welke wijnland onze voorkeur draagt.

Zicht op Bergerac stad

REIS ROND DE WERELD

Voor deze avond hebben we 9 druivenrassen geselecteerd die ons door de oude en nieuwe wereld zullen begeleiden. We proeven klassiekers en buitenbeentjes, met als doel om je te verrassen met nieuwe proefinzichten.

 

Zicht op Bergerac stad

ROSE

Rosé heeft de afgelopen twintig jaar een enorme groei doorgemaakt. Het is zeer populair bij jongeren, vooral op een warme lente- en zomerdag. De wijnen worden vaak aanzien als frisse wijnen, die misschien zelfs voor de veeleisende wijnliefhebber wat saai kunnen zijn. Rosé heeft echter meer te bieden dan we denken. Deze avond proeven we verschillende types, variërend van puur frisse wijnen tot complexe, intrigerend Rosés. Een must voor diegene die graag clichés wil doorbreken.

Zicht op Bergerac stad

SPAANSE WIJN – 94+ ROBERT PARKER

We zijn dol op Spaanse wijnen. De kwaliteit (en prijs) is vaak verbazingwekkend hoog. Daarom willen we u vanavond kennis laten maken met de Spaanse wijnscène, met wijnen die minstens 94 punten hebben ontvangen van de beroemdste wijnjournalist en criticus Robert Parker.

Schrijf je in !

(de plaatsen zijn beperkt – max 12p)

Vul het formulier hiernaast in, waarbij je aangeeft voor welke TasteCab je inschrijft. Na je inschrijving zal je per e-mail de betalingsgegevens krijgen. Zodra je hebt betaald, is jouw plaats verzekerd!

12 + 8 =