Themacursus voor liefhebbers.

Ontdek nieuwe streken, nieuwe druiven, nieuwe wijnen.

Krijg de laatste updates over onze wijnactiviteiten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief !

onze themacursussen

Wij houden ervan om minder bekende regio’s te laten ontdekken aan wijnliefhebbers. Hieronder vindt u onze nieuwe cursussen voor het najaar 2021 alsook onze klassiekers. Heb je een wijnclub of een cliënteel dat graag dieper wil ingaan op een regio, contacteer ons dan zeker!

Nieuwe thematische sessie –  Australië 15/06/2022

Na lange tijd, sluiten we onze Australië serie in Juni af, waarbij we focussen op New South Wales & het minder bekende Tasmanië

Praktisch:

 • De  lessen gaan door in 1090 Jette (Brussel), De Smet de Naeyerlaan 220.
 • Elke les start om 19u30 en duurt ongeveer 3 uur
 • We proeven 7 tot 9 wijnen per avond.
 • Afhankelijk van de deelnemers, wordt de cursus in het Nederlands of Engels gegeven. Het cursusmateriaal is in het Engels.

 

Zicht op Bergerac stad

AUSTRALIË – NIEUWE DATA

Australië heeft een wijnsector met een indrukwekkende geschiedenis van kwaliteit en innovatie, die meer dan 2 eeuwen teruggaat. Tegenwoordig staat Australië op de vijfde plaats in de wereld wat betreft wijnproductie en wijnexport. Tijd voor onze laatste sessie over Australië: New South Wales en Tasmanië.

 • Sessie 1: Algemene introductie + West-Australië – lente 2020
 • Sessie 2: Zuid-Australië (Adelaide omgeving) – lente 2020
 • Sessie 3: Victoria (Melbourne omgeving) – lente 2020
 • Sessie 4: New South Wales en Tasmanië – 15/06/2022

Taal: Deze cursus wordt gegeven in het Engels en / of Nederlands (Engels cursusmateriaal).

Prijs: 65€

Zicht op Bergerac stad

NIEUW ZEELAND

Nieuw-Zeeland is meer dan alleen prikkelende Sauvignon Blanc. Na onze populaire serie Australische wijnen gaan we verder met een diepgaand overzicht van dit fascinerende wijnland met een koel klimaat, waar veel internationale druiven een unieke uitdrukking hebben gevonden.

Taal: Deze cursus wordt gegeven in het Engels en / of Nederlands (Engels cursusmateriaal).

Datum: new date coming soon !

Prijs: 60€

Zicht op Bergerac stad

 TOSCANE

Toscane staat bekend om zijn beroemde appellaties zoals Chianti, Bolgheri, Brunello…. Vanavond duiken we in de klassiekers, vergelijken ze en laten we zien waarom ze zo beroemd zijn. Wees voorbereid om te genieten van magische Toscaanse wijnen.

Taal: ENGELS of NEDERLANDS gegeven. 

Datum: 25/11/2021

Prijs: 60€ per sessie.

Onze vorige themalessen

 

Zicht op Bergerac stad

VULKANISCHE WIJNEN

Het is geen toeval dat zoveel goede wijnen van vulkanische bodems komen. We kennen allemaal de Etna en Vesuvius in Italië, maar ook Soave, delen van Duitsland (Baden, Nahe) en Frankrijk (Alsace, Beaujolais), en vele eilanden delen dit bodemtype. We proeven en bespreken een 8-tal wijnen om de impact van deze bodem te begrijpen, en te ontdekken of er een gemeenschappelijk smaakprofiel is. Een niet te missen ervaring!

Zicht op Bergerac stad

SAKE

Deze nationale drank van Japan wordt steeds populairder, maar blijft vaak nog gehuld in mysterie. Kom de verschillende stijlen ontdekken met onze enthousiaste Saké sommelier Nicolas Voilley.
 
 
 
 
Zicht op Bergerac stad

VERSTERKTE WIJNEN

Versterkte wijnen hebben een lange historiek: Porto, Madeira, Sherry. Ze zijn een buitenbeentje in de wijnwereld, vaak misbegrepen, maar gekoesterd door echte liefhebbers omwille van hun intensiteit en complexiteit. Kom het volledige scala ontdekken van wit tot rood, droog tot zoet, en fruitig tot oxidatief.
Zicht op Bergerac stad

NOORD-ITALIË

Op vraag van velen, starten we dit jaar ook met een Italiaanse lessenreeks waarbij we in 9 sessies het Italiaanse wijnlandschap leren ontdekken. Dit voorjaar focussen we ons op Noord-Italië. In het najaar zullen we ons verdiepen in Midden en Zuid-Italië.
• Sessie 1 – Italië – Algemeen overzicht 
• Sessie 2 – Valle d’Aosta – Piemonte 
• Sessie 3 – Liguria – Lombardia – Emilia Romagna – Trentino 
• Sessie 4 – Alto Adige – Veneto – Friuli Venezia Giulia 
Zicht op Bergerac stad

GALICIË

Naast de frisse, witte Rias Baixas wijnen, zet deze streek bewust in op de talloze witte en rode inheemse druivenrassen. Deze cursus is voor mensen die de toekomstige uitdagers van Chardonnay en Pinot Noir willen proeven. U zal genieten van een selectie vermaarde Galicische tophuizen.

 
Zicht op Bergerac stad

JURA

We sluiten het voorjaar af met een minder bekende wijnstreek in Frankrijk: de Jura. Als de termen Macvin, non-ouillé, vin jaune of de druiven Savagnin, Poulsard, Trousseau u niets zeggen, kom dan meer leren over dit klassevol buitenbeentje in het Franse wijnlandschap.

Zicht op Bergerac stad

CENTRAAL en ZUID – ITALIË

Nadat we in het voorjaar hebben kunnen genieten van de Noorditaliaanse wijnen, ontdekken en proeven we nu de wijnen uit Centraal en Zuid-Italië. Verwacht je aan klassieke huizen, naast wijnmakers die graag net buiten de lijntjes tekenen.
 • Sessie 1 – Toscane 
 • Sessie 2 – Umbrië – Marche 
 • Sessie 3 – Lazio – Abruzzo – Campania 
 • Sessie 4 – Puglia – Molise – Basilicata – Calabria
 • Sessie 5 – Sardinië – Sicilië 

Schrijf je in !

(de plaatsen zijn beperkt – max 12p)

Vul het formulier hiernaast in, waarbij je aangeeft voor welke cursus je inschrijft. Na je inschrijving zal je per e-mail de betalingsgegevens krijgen. Zodra je hebt betaald, is jouw plaats verzekerd!

15 + 7 =